You are here:  / Aktualno / All / Objavljamo zgodbo žrtve spolne zlorabe v otroštvu

Objavljamo zgodbo žrtve spolne zlorabe v otroštvu

blonde-2550697_640 copy          S  potrebo, da svoje trpljenje obelodani tudi na ta način, želi spodbuditi  in dati pogum tudi drugim  žrtvam, da o dejanjih spregovorijo. Za njeno izpoved se ji zahvaljujemo.

Ob objavljeni zgodbi bomo dodali še naše sporočilo, namenjeno  predvsem manj ozaveščenim  o tovrstnih zločinih. Tudi otroci so spolna bitja in občutja spolne vzburjenosti so tudi fiziološki odziv telesa, na katerega žrtve nimajo vpliva. Zato se jim pri tem še dodatno okrepijo občutki krivde za dejanje. Toda krivda je vedno na strani storilca!

“Moja nočna mora se je začela pri 6 letih. Kot majhna punčka sem se veliko igrala zunaj na vasi.

Nikoli nisem hodila v vrtec ali kaj podobnega. Zelo rada sem hodila po vasi od soseda do soseda, kjer sem zelo rada prepevala. Najrajši pa sem hodila k očetovi teti, kjer sem za nagrado dobila sladkarije. Nekega dne pa sem se odpravila k njej, vednar je ni bilo doma. Doma pa je bil njen rejnik.

Ne spomnim se kako se je zgodilo, da me je zvabil v hlev, kjer mi je pokazal njegov spolni organ. Želel je, da ga primem in dam v usta. Ker ga še nisem znala zadovoljevati, me je naučil. Od takrat naprej vedno, ko je bil sam doma, me je nekako privabil.

Bila sva v dnevni sobi, ko mi je narocil, da se moram slect. Zacel me je poljubljati z jezikom, zacel me je lizati po prsih in nazadnje se po noznici. Jaz sem dozivljala užitek tako kot vsaka ženska. Za tem pa sem ga morala ponovno zadovoljevati. Vedno, ko sem morala oditi, mi je glasno in jasno naročil, da tega ne smem nobenemu povedati. Vedno pa mi je dal tudi čokolado, bonbone ali pa igrače.

Vse skupaj se je dogajalo do mojega 12.leta, ko sem se iz neznanega razloga nehala odzivati na njegova povabila. Takrat sem bila v 6.razredu. Od takrat naprej sem to v sebi globoko potlačila in vse do devetega razreda, do ure biologije, ko nam je učiteljica razlagala o spolnosti, je ostalo tam. Ko sem se zavedala, da se je v otrostvu z mano dogajalo nekaj hudo narobe, sem se iznenada zaprla vase in odmikala od vseh.

Tako je bilo vse do prvega letnika srednje sole, ko v sebi nisem več zdržala nositi te bolečine. Grozila sem s samomorom, nihče pa ni vedel zakaj. Nihce me ni jemal resno. V drugem letniku, pri 16.letih pa sem zbrala pogum in za to dogajanje povedala šolski svetovalni delavki. Ona je po svoji dolžnosti morala obvestiti policijo, na kar sem morala podati prijavo. Takrat sem ji zelo zamerila, ampak danes opazam, da me ne bi bilo več na tem svetu.

Hvaležna sem ji. Do septembra 2015 sem bila v hudi depresiji, vsak dan sem razmišljala o samomoru. Septembra 2015 pa sem spoznala prijateljico, ki mi se danes stoji ob strani”.

 

Sofinancerji

Delovni čas

Ponedeljek: 9:00 – 17:00
Torek: 9:00 – 17:00
Sreda: 9:00 – 19:00
Četrtek: 9:00 – 17:00
Petek: 9:00 – 15:00

Sobota, nedelja in prazniki zaprto.

Kontakt

KONTAKT
Masarykova ulica 23, 1000 Ljubljana

080 28 80 - brezplačni telefon
Tel: 00386 (0)1 43 13 341
Faks: 00386( 0)1 43 13 341

E-pošta: spolna.zloraba@siol.net
Splet: www.spolna-zloraba.si