You are here:  / Aktualno / All / Z majhnimi otroci se lahko pogovarjamo tudi s pomočjo knjižice “Kiko in roka”.

Z majhnimi otroci se lahko pogovarjamo tudi s pomočjo knjižice “Kiko in roka”.

Že dalj časa  je med občani v  Šoštanju prisotna zaskrbljenost za otroke zaradi domnevno spornega vedenja osebe, ki naj bi imel  v svoji osebni zgodovini  kot potrjeno osumljenost spolnega napada na otroka.

Povod za pozornost  ne izhaja samo  iz primera  8-letnega dečka iz  bližnjega okolja , v zvezi s katerim je bil  osumljen  nekih ravnanj, vendar je bil  postopek ustavljen, temveč  občani  in predvsem sosedje v tem kraju opazujejo in so pozorni na to, da se pred stanovanjem te osebe kar zbirajo otroci, pretežno fantki  in da nekateri med njimi hodijo tudi  v  stanovanje te osebe. Gre za otroke iz socialno ogroženih družin, najpogosteje so med njimi otroci drugih nacionalnosti (Albanci). Oseba, v zvezi s katero so občani zaskrbljeni, otroke animira in jih privabi  tako, da je »na rolerjih« ,ima  ob sebi zvočnik, preko katerega se sliši muzika,  ter ob tem tudi sam  poje. Nekaj otrok, ki so ga gledali ali mu sledili je tudi snemal in posnetke  objavljal  na youtubu. Govorice so tudi, da kakšen otrok pri njemu tudi prespi, ne ve pa se ali te govorice držijo.

Prepričani smo, da je ozaveščanje ljudi vedno znova potrebno in pričakujemo, da tudi tako konkretnemu  ozaveščanju ne bo sledila prestrašenost staršev, morda pa bo spodbuda za  ustrezne pogovore z otroci. Primerno informirani otroci so lahko varnejši! Z majhnimi otroci se lahko pogovarjamo tudi s   pomočjo  knjižice »Kiko«, ki jo lahko brezplačno prenesete na objavljeni povezavi spodaj.

kiko in roka

Sofinancerji

Delovni čas

Ponedeljek: 9:00 – 17:00
Torek: 9:00 – 17:00
Sreda: 9:00 – 19:00
Četrtek: 9:00 – 17:00
Petek: 9:00 – 15:00

Sobota, nedelja in prazniki zaprto.

Kontakt

KONTAKT
Masarykova ulica 23, 1000 Ljubljana

080 28 80 - brezplačni telefon
Tel: 00386 (0)1 43 13 341
Faks: 00386( 0)1 43 13 341

E-pošta: spolna.zloraba@siol.net
Splet: www.spolna-zloraba.si