You are here:  / Prostovoljstvo

Prostovoljstvo

Bi želeli delati kot prostovoljec v Združenju proti spolnemu zlorabljanju? Bi želeli pridobiti strokovna znanja s področja spolne zlorabe?

Na Združenju proti spolnemu zlorabljanju so prostovoljci vedno dobrodošli, kljub občutljivosti problematike, s katero se soočamo. Seveda so zato tudi pričakovanja do prostovoljcev in pogoji njihovega vključevanja  zahtevnejši. Odločitev za prostovoljstvo s ciljem dela z uporabniki mora biti zelo dolgoročna in seveda tudi jasno časovno opredeljena. Prostovoljka_ec se lahko odloča na primer za delo najmanj 2 dni v tednu, v dopoldanskem času, ko je gostitev uporabnikov največja in lahko deluje v sodelovanju z zaposleno osebo Združenja ali za občasno pomoč. V prvem primeru torej prostovoljec lahko pričakuje konkretno sodelovanje pri delu z uporabniki, v drugem primeru pa lahko doprinaša s svojim delom z raznašanjem zloženk in drugega informativnega materiala Združenja. Seveda pa so zaželene tudi druge oblike prostovoljnega dela za Združenje, kot so na primer pridobivanje sponzorjev, idejne rešitve na področju preventivnega dela, oblikovalci, ki bi bili pripravljeni narediti naše zloženke in informativne materiale bolj privlačne, zanimive, bolj povedne in podobno.

Prostovoljci in prostovoljke opravljajo naloge in delujejo v skladu z Kodeksom etičnih načel v socialnem varstvu, Etičnim kodeksom organiziranega prostovoljstva in Zakonom o prostovoljstvu.

Pričakujemo:

 •  polnoletnost,
 •  zaželeni prostovoljci srednje generacije, starost nad 35 let
 •  resnost, zanesljivost in odgovornost,
 •  pripravljenost za učenje, empatijo za problematiko, s katero se ukvarjamo,
 •  čas za opravljanje prostovoljnega dela za obdobje enega leta (podpiše se dogovor),
 •  delovanje v skladu z etičnim kodeksom

Nudimo:

 •  Znanje s področja spolne zlorabe in ostalega nasilja, značilnosti spolne zlorabe in njena dinamika, nekatere značilnosti storilcev, značilna ravnanja storilcev,
 •  potrdilo o opravljenem prostovoljnem delu,
 •  kontinuirano mentorstvo, intervizija ter supervizija,
 •  prednost pri zaposlovanju v našem društvu,
 •  razna priporočila.

 

Vsi zainteresirani pokličite in dogovorili se bomo za termin za srečanje na katerem vam bomo predstavili delovanje Združenja ter se pogovorili na kakšen način bi lahko opravljali prostovoljno delo na našem Združenju.

Pokličete nas lahko na telefonsko številko 01 43 13 341 vsak delavnik (od 9:00 do 17:00 ure, sreda do 19:00 ure ter petek do 15:00 ure) ali pišite na spolna.zloraba@siol.net.

 

Hvala in vabljeni!

Sofinancerji

Delovni čas

Ponedeljek: 9:00 – 17:00
Torek: 9:00 – 17:00
Sreda: 9:00 – 19:00
Četrtek: 9:00 – 17:00
Petek: 9:00 – 15:00

Sobota, nedelja in prazniki zaprto.

Kontakt

KONTAKT
Masarykova ulica 23, 1000 Ljubljana

080 28 80 - brezplačni telefon
Tel: 00386 (0)1 43 13 341
Faks: 00386( 0)1 43 13 341

E-pošta: spolna.zloraba@siol.net
Splet: www.spolna-zloraba.si